Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 juni 2010

Böckernas utseende

Hur viktigt är det att böckerna är snygga? För mej är nog orden viktigast, hittar jag en bok, som jag vill ha, bryr jag mej inte om utseendet.Tykkään kauniista kirjoista, mutta minulle sisältö ja sanat kuitenkin tärkeintä. Jos haen jotain haluaamaani kirjaa, ja löydän vaikka ilman kansiakin, niin kelpaa minulle. Keväällä kirjoitin jopa yliopisto-aineen Fredrika Bremerin kirjasta vuodelta 1934, jossa ei edes kansia.
Blogisisko kirjoitti kivasti kirjojen ulkonäöstä ja järjestyksestä.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag kan bara hålla med- det är innehållet som är det väsentliga. Mina hyllor innehåller både gammalt och nytt- pocket och inbundet... allt i salig blandning.

Znogge sa...

Det är alltid den inre skönheten som är viktigast för mig och böckerna är inget undantag! För övrigt kan jag tycka att en välläst bok är vacker! Men det beror kanske på att jag tycker så mycket om att läsa...

♥ Hannele sa...

Ingrid, det ser lite mysigt ut, när det är blandat, såna bokhyllor är kul att bortanisera i.

Znogge, visst har det sin charm att någon läst en bok flitigt, kanske gjort anteckningar.

Tuure kirjoittaa sa...

Joo, mullekin kirjojen 'kauneus' on tärkeää. Olen usein jättänyt kirjan - jos vaikka olen päättänyt ostaa sen- ostamatta koska se on ollut älyttömän ruma. Ehkä tämä on tyhmää, mutta silti kauneus on tärkeä asia.

Joskus järjestelin kirjahyllyäni, nyt se on iloisessa sekamelskassa :D

♥ Hannele sa...

Tuure, minä en enää ole niin tarkka, teksti tärkein, jos kirja mikä vaikea löytää muuten.

Åsa sa...

Tycker det är så synd bara när dom ger nya ungdomsböcker så trista framsidor. Har svårt nog att få mina elever att läsa.