Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 juli 2010

84 Charing Cross Road

En riktigt charmig bok: Brev till en bokhandel : 84 Charing Cross Road av Helene Hanff, som även blivit film. Andra delen är uppföljaren Hertiginnan av Bloomsbury Street som handlar om Hanffs första besök i London, dit hon längtat två decennier, på 1970-talet. Då gjorde jag min första resa till England, och lite av mitt hjärta fastnade, så jag känner igen mej. En bok för alla bokälskare, man blir glad, mysigt med udda boktips också.Suomeksi on tämä Helene Hanffin Rakas vanha kirja, aarre kaikille kirjojen rakastajille. Ihana kertomus parin vuosikymmenen kirjeenvaihdosta amerikkalaisen naisen ja Lontoon aktikvariaatin omistajan kanssa, on elokuvakin. Hanff matkustaa eka kerran Lontooseen 1970-luvulla, silloin kirjakaupan omistaja jo kuollut. Oikea kirjahelmi, Sara lukenut suomeksi.

10 kommentarer:

Tuure kirjoittaa sa...

Tuollaisen kirjan haluaisin lukea, kuulostaa todella vahvalta ja ilmeikkäältä tarinalta.

♥ Hannele sa...

Tuure, luulen että löytyy kirjastosta.

Sara sa...

Kiitos Hannele tästä vinkistä! Tack så mycket! Tämä vaikuttaa kuin juuri minulle tehty kirja! Menen huomenna kirjastoon, on hyllyssä, kun tsekkasin äsken.

♥ Hannele sa...

Sara, kiva, kerro sitten mitä tykkäsit.

Teresita sa...

Kuulostaa ihanalle kirjalle! Taitaa siis minunkin tieni viedä kirjastoon... Kiitos vinkistä!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Teresita, en usko että kadut ;)

Sara sa...

Hei Hannele, piti jakaa tämä lukukokemukseni! Sain eilen Rakkaan vanhan kirjan kirjastosta, luin sen saman tien ja oli vaikuttava (tuli kyyneleet)! Nyt minulla on tilauksessa, että saan sen omaksi. Mutta sitä toista osaa ei saa Suomesta!!! Ainoa vaihtoehto, jos tilaan sitten englanninkielisen, mutta minua kiinnostaa enemmän tuo ruotsinkielinen versio Hertiginnan av Bloomsbury Street! Teen ehkä jossain vaiheessa aiheesta blogi-jutun, kun saisin vain sen toisen osan jostain... Kiitos vielä kerran Hannele<3!

♥ Hannele sa...

Sara, eikö olekin ihana, minä löysin filminpäätkänkin siitä eka osasta, ihana. Se toinen osa on ihana henkilökohtainen matkakertomus, nautin tosiaan, koska Lontoo on niin rakas minulle, haluaisin käydä samoissa paikoissa.

Sara sa...

Hei Hannele, nyt on kirja esittelyssä blogissani!

♥ Hannele sa...

Sara, kiva nähdä se suomalainenkin kirja, laitan linkin sinnekin, hienoa.