Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 juli 2010

Kronprinsessa Margareta 1917

En av mina äldsta trädgårdsböcker om Sofiero 1917, som Kronprinsessa Margareta har skrivit. Hon ger många handfasta råd.Bild på en urna i boken är med petunia och hortensia. Margareta är väldigt modern, trots att boken är över 90 år, är den trevlig att läsa.Ett par andra böcker om Sofiero, Bertil Svensson har några utdrag ur boken.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Kronprinsessan Margarethas bok är ju en verklig klenod. Den skulle jag gärna vilja titta i. Kan du kanske ge några exempel på något råd hon ger? Skulle vara intressant att ta del av.

♥ Hannele sa...

Ingrid, det ska jag försöka, snart. Kronprinsessan Margaretha hade ganska engelsk syn på trädgård, hon var tidigt ute med det, även vilda blommor var fina.

Lisa H sa...

Sofiero är så fint! Jag var där förra sommaren. Dock i senaste laget för det mesta hade blommat över (eller regnat bort, haha). Vill tillbaka någon gång, men lite tidigare på sommarperioden då :)

♥ Hannele sa...

Lisa H, jag tror att man ska besöka Sofiero även på våren när alla rhododendron blommar, jag gillar deras köksträdgård väldigt mycket.