Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 juli 2010

Kunde inte låta bli

Tänkte först låna Å alla kära systrar! av Ebba Witt-Brattström, men när jag hamnade som nr 63 i bibliotekskön, så köpte jag boken. Jag har ju läst andra böcker av Ebba Witt-Brattström och lyssnat på hennes föredrag. Jag var ju med på 1970-talet, läste "alla" feministiska böcker och gjorde små revolt, och prenumererade massa konstiga kvinnotidningar, en intressant tidsperiod. Boken är rolig att läsa, personlig, kul bildmaterial.

4 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Oj, nr 63 i kön. Jag som brukar tycka det är många när jag får plats nr 20.
Läste en recension av Å alla kära systrar och recensenten tyckte det var en bra sammanfattning av den tiden, 70-talet, men att hon saknade vad som händer nu, hur skall kampen fortsätta?

♥ Hannele sa...

Monika Häägg, jag vet inte riktigt vad det betyder i Göteborg, men några veckor lär det ta. Jag har stått länge i kö för Herta Müller och när jag var nr 5, hopade jag av.
Hur 1970-talets feministisk kamp ska fortsätta i dag är nog ganska komplicerat, mer globalt, olika grupper, alla kvinnor vill inte samma sak.. Feminism är inte ett bra ord för alla, genusvetenskap och queerforskning omfattar så mycket mer. Jag har inte koll på allt längre, det händer så mycket.

Fru E sa...

Den ville jag läsa och gjorde som du, reserverade den på biblioteket. Kön var inte lika lång, men jag fick vänta. Och så återlämnas den när jag var på semester så jag hann aldrig låna den. :-( Ska nog ställa mig på kö igen och vänta för jag vet inte om jag är så angelägen så att jag vill köpa...

♥ Hannele sa...

Fru E, det var ju snopet.. själv hoppade jag plötsligt av kön, när det bara var ett par kvar för Hertha Müller.