Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

16 augusti 2010

Finska böcker

I Finland läser och översätter man helt andra böcker än i Sverige. Annakaisa Iivarin 'Juhannus italialaiseen tapaan' kertoo Kristiinasta joka kyllästynyt mieheensä Aulikseen, jonka kodin hän on täysin sisustanut uudestaan. Aulis ei ymmärrä edes arvostaa pinaattipastaa vaan suosii lenkkimakkaraa, eikä tajua että cappuccinoa juodaan vain aamulla ja espressoa illlalla. Ystäviään Kristiina haluaisi kohdella kuin paperinukkeja, joita voi pukea mielensä mukaan. Kristiina järjestää "täydellistä" juhannusjuhlaa viikkolehtien kuvien mukaan, aina musiikkia myöten italialaisessa kylässä. Miten juhlan ja 5-vuotisen avioliitton kanssa menee? Kirja on pirteä ja helppolukuinen.Jospa lukisin vielä tuon AnnaMari Marttisen Kuu huoneessa.

3 kommentarer:

lumiomena sa...

Sekä Juhannus italialaiseen tapaan että Kuu huoneessa ovat kirjoja, jotka mieluusti lukisin. Etenkin kun nyt olen lukenut hieman synkkää kirjaa, olisi hauska liikkua kepeissä tunnelmissa.

Susa sa...

Juhannus italialaiseen tapaan oli minusta aivan loistava kirja. Juoni oli kepeä, henkilöt mahtavia ja maisemien kuvaus niin todellista, että olisi itsekin tehnyt mieli hypätä lentokoneeseen ja lentää juhannuksen viettoon Toscanaan. Toivottavasti tästä kirjailijasta kuullaan vielä.

Kuu huoneessa -kirjaa en ole lukenut, mutta pari muuta kirjaa samalta kirjailijalta kyllä. Muistaakseni Marttinen kirjoittaa varsin vetävästi, joten ehkä minunkin pitäisi tutustua tuohon Kuu huoneessa -kirjaan...

Hannele sa...

Lumiomena, mä en enää välitä niin paljon lukea niitä synkkiä kirjoja, aika ei kaikkeen riitä.

Satu, joo, hänen eka kirja, varmasti tulee lisää, nälkäkin melkein tulee kirjaa lukiessa ;)