Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 augusti 2010

Mat med tradition

Jag är lokalpatriot och tycker det är spännande med mathistoria, Barbro Östlund har skrivit flera böcker, en av mina favoriter är Gråärter och doppekopp med användbara nostalgiska recept från mormors tid. Solbröd och Svanvikssoppa skrevs i samband med utgrävningar av bronsålderns kökkenmöddingar i Bohuslän. Böckerna finns nog på biblioteket. Historiallinen ruuanlaitto on jännää, hyviä kirjoja löytyy.

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag gillar inte att laga mat men jag älskar att läsa om mat! Mathistoria är ju en stor del av vårt kulturarv. Fina boktips från dig! Lokalpatriot ska man vara :-)

Kirlah sa...

Mistä tuo kalliomaalauskuva on? Kiinnostaa siksi, että Norjan Altassa näimme niitä valtavasti kalliomaalauskierroksella nyt kesäkuussa.

♥ Hannele sa...

Ingrid, hihi, finns nog många som du,
själv gillar jag både och.

Kirlah, tuo kalliomaalaus on Vitlycke, Tanum, världsarv, Unescon maailmanperintöluettelossa mukana. Barbro Östlund on ollut siellä museossa töissä ja siellä ravintolassa tarjotaa tuollaisia perinteisiä ruokia.