Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 april 2011

Drottningen vänder blad

Alan Bennetts Drottningen vänder blad är en helt underbar liten bok med mycket skratt, man känner igen sej, mycket böcker och författare.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Verkligen en trevlig bok! Håller absolut med!

♥ Hannele sa...

Ingrid, dags att snart läsa om den :)

Cicci sa...

Jag tycker verkligen om att läsa böcker om böcker. Hittade en till i min bokhylla som jag har påbörjat. :-) "People of the Book" av Geraldine Brooks, som är ett inköp från förra bokrean. Verkar lovande än så länge.

♥ Hannele sa...

Cicci, mysigt tycker jag med.

EvaB sa...

Ja det är verkligen en favvobok! Och så behändig. Det är en sådan som jag önskar jag inte hade läst ännu... Formatet är så bra att ha i väskan. Men jag har så dålig karaktär att jag sällan kan spara böcker någon längre tid. Eller läsa dem i korta snuttar.

♥ Hannele sa...

Eva B, jag tänker läsa om den ;)
Visst är det härligt med såna böcker.

...med näsan i en bok... sa...

Tack för tipset!

♥ Hannele på Hisingen sa...

en riktig bokpärla.