Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 oktober 2010

Min favoritserie på tv

En av mina favoriter är Mannen från UNCLE, tv-serie från 1960-talet med Napoleon Solo och Illya Kuryakin, som bekämpar skurkar. Fallet med de flygande tefaten, mitt i julhandeln på Ströget... Solo och Kuryakin har den senaste tekniken till hjälp, pratar i sin trådlösa penna, rörliga kartor (GPS finns ju idag), helt underbar serie, bara 50 år gammalt.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Åh... nostalgi... jag älskade Mannen från UNCLE och hade en stor bild av David McCallum "Ilya Kuryakin" på väggen i mitt sovrum...en gång i tiden (ja, jag var tonåring...) Den serien ser jag gärna om- många gånger.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, den har kommit på tv för några år sedan, sent på kvällarna, jag satt uppe :)

Boktokig sa...

Var det någon speciell anledning att du valde Tant Julia? Har du läst/hört något om den?

♥ tant Hannele sa...

Boktokig, jag tänkte bara att Tant Julia och författaren inte skulle vara så gubbsjuk... och att den skulle passa en tant ;)

EvaB sa...

Det är något visst med dessa gamla TV-serier...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Eva B, eller hur, inte bara våld och sex... Lite torr engelsk humor också :)