Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 januari 2010

Böcker till sopor

Många kartonger finska böcker vid universitetet.Många finska författare, som jag inte har läst.Yliopistolla ei ole ollut suomalaista osastoa moneen vuoteen.
Joka paikassa voi opiskella suomea, mutta ei Göteborgissa.Lasten kuvitettu Kalevalakin, (KUVAT suurenee).
Ison kassillisen otin mukaani kotiin, valitsinkonhan oikein.

26 januari 2010

Gratis läsning

Biblioteken slänger gamla böcker, jag läser med mitt barnbarn.Kirjastosta poistettin näitä lastenkirjoja. Ruattalainen mieheni heti rupes lukemaan Asterixia, minä erikoisen iloinen Rudolf Koivun Joulukirjasta. Lapsenlapseni kans lueskelen, roskikseen monen kielen kirjoja.
Harry Potter löytyi arabiaksi ja kaikkea muutakin (KUVA suurenee).

11 januari 2010

Ville skriva om Fredrika Bremer

Vill skriva om Fredrika Bremer 2009-11-19
Fredrika Bremer har varit i mina tankar 40 år, vi föddes i samma stad, hon 1801. Hennes anda lever ännu, många har forskat om henne och fortfarande nytrycks hennes böcker. För några år sedan skrev Carina Burman en stor biografi om Fredrika Bremer. Men ingen har skrivit om Presidentens döttrar, som kom ut 1834 och anses mer feministisk än Famillen H***.Boken hittade jag på denna loppis på Fröå gruva i Åre.Boken var nästan fuktskadad och utan omslag, 3 kr betalade jag.

09 januari 2010

Redan på 1700-talet

Mycket intressant besök i Fröå gruva.Redan på 1700-talet hade man infört 5-dagars arbetsvecka i Fröå gruva, Sverige var först i Europa. På helgerna skötte arbetarna jordbruket. Sellstedstorpet på gruvan visar hur man levde på 1800-talet.En mysig loppis, jag hittade Fredrika Bremers Presidentens döttrar.

08 januari 2010

Coelho om kärlek

Vacker bok om citat om kärlek ur Paolo Coelhos böcker.Den här vackra kalendern räcker hela året.