Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 februari 2010

Nostalgi

Jag råkade hitta några av Enid Blytons Vi fem-böcker, har inte vågat läsa, kanske skulle jag förstöra barndomens njutning. Men Five On a Treasure Island var riktigt trevlig, nu vet jag ju mer om England, har rest. Avkopplande läsning, det ska vara en gammal översättning.Enid Blytonin Viisikko-kirjoista nautin lapsena, enkä oikein ole uskaltanut aikuisena lukea, ehkä pilata muistoni. Sattumalta löysin sen eka kirjan, Viisikko aarresaarella, Five On a Treasure Island. Kyllä sitä ihan kiva lukea, nyt tiedän enemmän Englannista ja ajattelen muita asioita.

03 februari 2010

Sofi Oksanen i Göteborg

Sofi Oksanen kom till Göteborg, för hennes bok, Puhdistus, har översatt till svenska, Utrensning. Oksanen är den enda som har belönats med både Runebergspriset och Finlandiapriset. Hennes böcker har fått väldigt bra recensioner i Sverige.