Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 januari 2011

Piskrapp för långbyxor

När jag läste i tidningen om Lubna Ahmad Al-Hussein, trodde jag knappt på det, lånade 40 piskrapp för ett par byxor av henne för att förstå mer. Fast jag förstår inte, men hon är modig, kanske hjälper hon fler kvinnor.
När jag arbetade inom mentalvården 1972 i Göteborg, förbjöd den 60-åriga avdelningssköterskan mej att använda långbyxor. När jag inte lydde, sa hon att jag skulle få det tråkigt på jobbet. Jag bytte avdelning.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag står i kö för att låna "40 piskrapp"- (jag kan nog hämta hem den snart). Jag minns, precis som du den gamla svenska "långbyx-attityden" också. (och jag blir arg när jag tänker tillbaka).

♥ Hannele sa...

Ingrid, världen har blivit lite bättre,
fast inte överallt.

Boktokig sa...

Åh, det är två bra roliga spel som vi också har här hemma!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Boktokig, Ticket to Ride är ett trevligt nytt tärningspel.