Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 januari 2011

Snobbigt värre

Jag har ännu inte hunnit läsa någon bok av Björn Ranelid, men ska försöka hinna med det efter att Peter Englund i Akademibloggen skriver att "Allt som håller Ranelid borta från skrivandet välkomnas." Det får stå för honom. Snobbar och smakpoliser är inte mina favoriter.

7 kommentarer:

Västanvind sa...

På tal om snobbar... Ranelid har jag inte läst men byter kanal när jag ser att han skall börja prata, för jag tycker hans ordsvador är tröttsamma.
Att ha en åsikt är väl inte samma som att vara smakpolis? hoppas jag :)
Eivor

♥ Hannele på Hisingen sa...

Eivor, Englund kallar sin blogg för Akademibloggen och skriver som Akademiens högste ansvarige, ständige sekreterare - och ordbajsar om en väl omtyckt författare, som ändå har fått Svenska Akademiens pris, Augustipriset och annat... Peter Englund är ute och cyklar.

Anonym sa...

Hej igen,
Det var min åsikt jag menade, inte Peter Englunds.
De flesta författare har åsikter om andra (speciellt populära)författare. Det hör till spelet.
Hälsn. Eivor

♥ Hannele på Hisingen sa...

Eivor, men man får berätta om sina åsikter i rätt media :) Ifall man är offentlig person i alla fall. Själv är jag försiktig med att säga att någons smak inte är "bra".. både vad gäller musik, böcker, såpor och annat.

Emmas Bokhylla sa...

Hannele: Jo, det har du ratt i, det ar inte en privat blogg utan en offentlig och han har en sadan stallning att han inte borde uttrycka sig pa det sattet, det haller jag med om!
Sedan vem som har "ratt"eller "fel", det vet jag inte riktigt, de kanske har tjafsat pa privat basis i flera ar, men da borde det hallas privat.

♥ Hannele mummu sa...

Emma, jag ser inte vem som skulle kunna "vinna"; Englung är bara tarvig och Ranelid kanske är lite för känslig.. Ännu har jag inte läst någon av dem.

Tess sa...

Jag gillade både Ranelids "Kniven i hjärtat" och "Bär ditt barn som den sista droppen vatten"... Jag tycker att han skriver vackert och finstämt om än med mycket upprepningar. Men accepterar man bara hans stil så är de bra, hans böcker...