Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 februari 2011

Pyjamasparty

Vid midnatt får man 20% extra rabatt på bokrea på Akademibokhandeln om man handlar i pyjamas, synd att vi inte orkar.. och hinner.
Flera böcker i reakatalogerna har jag lånat på biblioteket, hittat på loppis
för 10 kr eller köpt under tidigare år. Maken hittar inte så mycket heller, men nånting köper vi nog, barnböcker till barnbarnet. Helt ok att katalogen inte dimpar ner i brevlådan, många tackar ju nej till reklam.

14 kommentarer:

Åsa! sa...

Biblioteket är för bra för att vara sant nästan. Jag brukar sitta hemma och beställa de böcker jag är intresserad utav via nätet, så kommer det ett mail när böckerna finns för avhämtning på vårt lilla bibliotek här i Klinte. Det kallar jag service!

När barnen var små köpte jag alltid något till dom på bokrean. Nu får jag väl vänta på barnbarnen, fast det må dröja något år hoppas jag...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Åsa, biblioteken är helt fantastiska, vi får beställa böcker från hela Göteborg gratis till hembiblioteket. Finns mycket att välja på, både gamla klassiker och helt nya böcker.

Ingrid sa...

Jag gör som du Hannele. Det blir inte några reaböcker för mig heller- jag har läst eller lånat mycket av utbudet redan (och så finns det mycket som jag inte är intresserad av förstås :-) Biblioteken är fantastiska- otroligt att man kan sitta hemma och klicka och beställa- och fjärrlån kostar ju heller inte så mycket...

♥ Hannele sa...

Ingrid, det är ju inte alla böcker man vill behålla, men några..

mimmimarie sa...

Jag har beställt ett litet gäng med böcker från rean, men bara biografier och historiska faktaböcker, sådan som jag vill återvända till mer än en gång.

♥ Hannele sa...

Mimmimarie, faktaböcker är ju bra, det köper vi.

Hundöra sa...

Tycker sortimentet har minskat i de fysiska bokhandlarna. I alla fall när det gäller skönlitteratur, om det blir bokrea köp för oss så blir det nog på en av internetbokhandlarna.

Sauerkraut sa...

Tosiaan, tänä vuonna kirja-alessa ei ollut mitään, mitä olisin halunnut ehdottomasti ostaa. Mutta säästyivätpähän rahat ainakin :)

cathrin- sa...

Faktaböcker kan man köpa. Annars bättre att låna på bibblan. Böcker hemma i bokhyllan tar sån plats. En del känner att de vill äga sina böcker, men hur ofta läser man om en skönlitterär bok?

Boktokig sa...

Jag är nog ett sånt där kontrollfreak som gärna vill göra listor och sånt när jag ska handla! :)

Jo, miljömässigt är det bra att det inte skickas ut bokreakatalog till alal. Men jag saknar den ändå.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Hundöra, ännu har jag inte rea-handlat på internet, lite "fusk" ;)

Sauerkraut, vähän sama tunne meilläkin.

♥ Hannele sa...

Cathrin- sant, det är ju inte så ofta man
läser om romaner, utom några speciella.

Boktokig, jag kan inte göra listor,
inte ens i mataffären ;)

Emmas Bokhylla sa...

Jag brukar alltid forkopa mig pa bokrean, kan liksom inte saga "stopp", det blir alltid hur manga som helst!
Nu blir det dock lite svarare, eftersom jag inte bor i landet langre, men komemr nog i alla fall sukta lite...:-)

♥ Hannele sa...

Enna, vi handlar på plats, och fast maken säger att han inte ska köpa något, så blir det en hög ändå :)