Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 mars 2011

Garageförsäljning av böcker

En av mina favorit antikvariat, Faust på Geijersgatan nära Götaplatsen har börjat sälja gamla böcker till bra pris i ett garage. Letar jag efter något, är det bra ställe att börja, ordning och reda, stort utbud.
Med mej hem hade jag Dikter och Privatsekreteraren av T.S. Eliot.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Haen tavallisesti runokirjat kirjastosta, tai sitten ostan uutena kaupasta alennusmyynnistä t. Aili-mummo<3

♥ Hannele sa...

Aili-mummo<3 kirjastot on aarreaitoja, mutta jorkt kirjailijat haluaa omistaa ja kaikkia kirjailijoita ei löydy edes alennusmyynneistä.

bokstödet sa...

Tänk att ha ett sådant antikvariat nära sig!!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Bokstödet, farligt farligt :)

Emmas Bokhylla sa...

Ah, ytterligare en grotta full av skatter!

♥ Hannele sa...

Emma, hur mycket som helst :)

Creutz sa...

Tack för tipset! Ska försöka ta mig in till storstaden framöver. Fyndade för övrigt en samling nästan tvåhundra år gamla tidningar i det antikvariatet för många år sen...!

♥ Hannele sa...

Creutz, wow, spännande.

Fröken S sa...

Tackar för tipset. Letar alltid bra antikvariat.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Fröken S, ta med en stor bärkasse :)

Petter sa...

Hej!
Jag heter Petter och pluggar på Fotoskolan i Göteborg, och jag håller just nu på med mitt examensarbete där jag porträtterar ägare till antikvariat runt om i Sverige :) Jag kom in hit när jag sökte runt på tips på bra antikvariat och du verkar ha besökt en del. Just nu letar jag efter kvinnor som har antikvariat, alla de som jag har fotograferat tidigare till projektet har varit män så jag vill gärna ha minst en kvinna med också! Vet du kanske om någon? Det behöver absolut inte vara i Göteborgstrakten, tvärtom, så om du vet om någon trevlig tjej/kvinna/tant som har ett antikvariat skulle jag bli hemskt glad om du ville tipsa om det :)

Tack på förhand och för en fin blogg!

Hälsningar Petter

♥ Hanneles bokparadis sa...

Hej Petter, tackar :) Bokkistan är ett trevligt antikvariat nära Korsvägen i Göteborg, där en kvinna jobbar. Bokmalen i Haga har två trevliga damer, som äger eller jobbar där. Berätta gärna hur det går.

Wiklands Boklåda vid Kindstugatan 6 i Gamla stan i Stockholm har riktigt trevligt urval böcker och Linda där är mycket kunnig och trevlig.
HBTQ Hallongrottan i Hornstull, två yngre kvinnor.