Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 maj 2011

Badskumt

Badskumt av Katarina Johansson är en riktigt tänkvärd bok. Inte visste jag att vi anväder 110 ton kosmetika varje dag i Sverige. Dessa innehåller 7 000 olika ämnen, alla är nog inte nyttiga för oss eller för naturen. Reklamen spelar på vår rädsla för bakterier. När vi använder starkt schampoo, måste vi använda balsam, det blir en evig ond cirkel. Massa tvål gör oss torra, vi måste använde hudkrämer. Många tandkrämer är olämpliga. Det råder en obalans.

3 kommentarer:

Cicci sa...

Ligger i min läshög och väntar på att bli läst: Själv använder jag egengjort "rosenvatten" istället för ansiktsvatten och som "ansiktskräm" använder jag jojobaolja. :-)

bokstödet sa...

Oj, den kanske man inte vågar läsa:)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Cicci, det finns så mycket bra billigare och nyttigare alternativ till alla kemikalier.

Bokstödet, vissa böcker är farliga...