Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 maj 2011

Bästa beskärningsböcker

De bästa svenska böckerna är Klippa buskar och häckar av Elisabeth Svalin med många konkreta råd. Beskära träd och buskar av Ingela Jagne, vars bok innehåller de flesta moderna träd, även sällsynta prydnadsbuskar och har lista över de flesta sorter. På framsidan en bra japansk såg. Nya beskärningsboken av Klaus Vollbrecht är en klassiker, innehåller också en bra tabell över träd och buskar. Böckerna finns på biblioteket. Fler tips i min Topiary-blogg.

2 kommentarer:

Boktokig sa...

Jag skulle behöva bra beskärningsböcker! Vet inte alls hur jag ska göra med mina träd och buskar!

♥ Hannele på Hisingen sa...

Boktokig, dessa är de bästa böckerna för svenska förhållanden, finns på biblioteket. Kolla även för andra tips i min Topiary-blogg.