Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

05 maj 2014

Phantoms on the Bookshelves

När översätts denna bok till svenska? Phantoms on the Bookshelves av Jacques Bonnet; Kirjaston henget, Des bibliothèques pleines de fantômes. Trevlig läsning för boktokiga. Så fort man ger bort en bok så kommer man efter några dagar sakna den, när man letar efter något bra man läst. Man vet aldrig. Hur sorterar du dina böcker? Efter alfabetet, vilken sort, efter kronologisk ordning; liknade böcker ihop, så att ingen utomstående kan förstå sig på systemet?

12 kommentarer:

Mrs E sa...

Jag sorterar efter genre.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs E, lite så har det blivit här också, fast jag hittar på egna genrer..

Läst, sett & hört sa...

Den boken känns som ett måste. När det gäller böcker är jag farligt lättledd. Jag har mitt eget system. I mina bokhyllor har inte någon annan någon anledning att förstå något...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, lättledd är härligt att vara, jag har också lite eget system, som inte följer bibliotekets... Vill maken ha något, får han fråga :)

Nattens bibliotek sa...

Den boken skulle jag vilja ha. Jag älskar böcker om böcker.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Nattens bibliotek, det gör jag också :)

...med näsan i en bok... sa...

För några år sedan började jag hitta böcker som jag glömt bort att jag hade och dessutom inte hade läst...Onödigt tyckte jag och började sortera dem i alfabetisk ordning + lista böcker jag köpt. Nu ska jag snart flytta, dags att tänka om?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, vid flytt kan det vara smart att fundera först.

Anonym sa...

Det borde jag lägga in på bloggen någon gång. Du får gissa. Här är en ledtråd: Två bibliotekarier ingår äktenskap och älskar böcker. Inga problem trots att vi flyttat ofta. Det finns knep där med. Tur att vi skänkt flera hundra böcker de sista åren.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Bosse, vi är också två bokälskare som gifte sig... i början delade vi på hyllor men nu har vi egna :)

Mrs Calloway sa...

vad som helst, men inga delade bokhyllor! där gick gränsen!

Hannele sa...

Mrs Calloway, håller med dej :)