Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 november 2011

Bobby och Jackie

Det är mycket Kennedy denna höst. Vi tolererar inga förlorare - Klanen Kennedy av Britt-Marie Mattsson är jag nyfiken på. Romanen har fått varierad kritik, såpopera skrev GPs recensent.
Nu har jag läst Bobby och Jackie - En kärlekshistoria av C. David Heymann. President John F Kennedys änka Jacqueline Kennedy eller Jackie som hon kallades inom familjen, mötte kärleken i sin döde mans bror Robert Kennedy, kallad Bobby. Och det räckte inte, båda hade flera andra affärer och Heymann namnger och berättar nitiskt om alla de mött för att öka sanningshalten. För att inte bli tjatig, växlar han med namn, smeknamn och förkortningar, utan logik tycks det. Om jag hade haft kärleksaffär med alla som jag kramat och höllt i handen, skulle det bli många, men det var annat på 1960-talet.

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har beställt Britt-Marie Mattssons bok på biblioteket- det är en riktig "tjockis"- men den är nog inte så svårläst. Kennedyfamiljen kommer säkert aldrig att upphöra fascinera (såpopera eller ej )- och ja, jag minns ju också 60-talet... :-)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, jag var barn men minns hur chockad min mormor blev när hon i radio hörde att John F Kennedy hade blivit skjuten.

Läst, sett & hört sa...

ska just hämta Bobby och Jackie från biblioteket. och Familjen Kennedy av Lennart Pehrson ligger här och väntar och väntar.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, hundra år har denna familj varit stark, nu finns ingen kvar, tänk att de ha varit så inflytelserika, men det har kostat, intressant historia.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, 'Vi tolererar inga forlorare' tycker jag verkar riktigt bra! Och tragisk...

♥ Hannele sa...

Emma, familjen har råkat ut för mycket tragiskt..

Bokälskarinnan sa...

sv: Ja, aldrig fel med fina omslag:)

Vi tolererar inga förlorare - Klanen Kennedy har jag liggandes hemma och väntar på att bli läst:)

♥ Hannele sa...

Bokälskarinnan, jag väntar lite med den.