Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 december 2011

48 rue Defacqz

48 rue Defacqz av Hanne Ørstavik berättar om syskonen Rakel och Paul som bor kvar i denna adress efter deras föräldrar har dött. Tankar, drömmar, minnen, boken ska läsas långsamt, inte skumläsas. Något nedstämt, ensamt. Världen är inte så vacker, ska vi bara glömma allt det hemska? Ørstavik sa i intervju att hon skriver bara litteratur för sitt eget livs skull. Jag gillar Ørstavik fast någon vanlig familjelycka inte förekommer i hennes böcker.

8 kommentarer:

mimmimarie sa...

Intressant. Något att lägga på minnet.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mimmimarie, Hanne Ørstavik är värd att göra bekanskap med, hennes Kjærlighet tyckte jag mycket om.

Monika Häägg sa...

Tycker det låter bra att hon skriver för sitt eget livs skull. Inte sneglar på det som säljer bäst (t.ex. deckare) utan skriver det som är hennes eget. Tack för tipset! Önskar dig ett gott nytt år med många härliga bokupplevelser! Kram från Monika

♥ Hanneles bokparadis sa...

Monika Häägg, precis, visst är det starkt, önskar dej också många fina läs- och skrivupplevelser, kram

Nattens bibliotek sa...

Den ligger i min läshög och jag ska ta mig an den efter julhelgerna.:)

♥ Hannele på Hisingen sa...

Nattens bibliotek, det är lycka att ha goda olästa böcker framför sig ;)

Läst, sett & hört sa...

jag har hört henne berätta om och läsa ur den här boken. det var helt magiskt. jan guillou fick finna sig i att helt plötsligt spela andra fiolen.
det var på nordiska bokens dag i helsingör

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, härligt med starka kvinnor :)