Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 januari 2012

Enid Blytons biografi

Enid Blyton - The Biography av Barbara Stoney blev jag nyfiken på och kunde inte låta bli att köpa boken. Fast man ska tydligen hålla isär böcker och författare, behöver inte likna varandra. En del svartvita foton och färgbilder på gamla fina bokomslag.

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Intressant! Den ska jag ta mig en titt på. Jag läser gärna biografier.

EvaB sa...

Intressant! Vi råkade se en film om Enid Blyton på tv i julas. Vår reaktion: Och hon som var vår barndoms favoritförfattare och så var hon så elak mot sina egna barn! Men jag tycker om minnet av böckerna ändå,särskilt de härliga matbeskrivningarna. Det bullades alltid upp oanade läckerheter, som drivor av skivad skinka.
Härlig helg önskas!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingrid, biografier på vissa kvinnor är intressant läsning.

Eva B, jag såg också den filmen, ingen fördelaktig bild på Enid, förmodligen har något av hennes barn varit källa... Många barn som skriver om sina mammor nu..
Trevlig läshelg!

Znogge sa...

Låter som en intressant bok. Du får rapportera om den är läsvärd!

Läst, sett & hört sa...

Den skulle jag vilja läsa. Jag skulle också kunna tänka mig att läsa om någon tidig fembok.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, de flesta biografier är läsvärda på ett eller annat sätt, om man är intresserad.

Mrs C, tidiga Vi Fem har jag roat mej med, jättekul!