Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

19 januari 2012

Oileáin Árann

Planerar inte någon resa till Aran öarna, roar mig bara med en fin karta med bilder.
Nu hittade jag även filmen Man of Aran (1934) av Robert Flaherty på youTube.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Vem vet vad so kan dyka upp? Då är du steget före...

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, visst händer det oplanerade saker ibland ;)

Josefin sa...

Aranöarna? *totalt okunnig*

♥ Hanneles bokparadis sa...

Josefin, det var jag också för några månader sedan... men jag blev intresserad av John Millington Synge (1871-1909) som skrev Aranöarna, sedan hittade jag mer intressant...

Ingrid sa...

Jag kom aldrig till Aran-öarna när jag bodde på Irland men det är och förblir en dröm. Precis som du läste jag Synges böcker och bara längtade dit... en speciell värld är det säkert...

Boktokig sa...

Visste inte var Aranöarna låg, men efter en googling så har jag lärt mig något nytt idag! Kul!

♥ Hannele sa...

Ingrid, visst är det kul när böcker leder en vidare, man kan även resa i läsfåtöljen.

Boktokig, nya kunskaper för mej med :)

Metronyx sa...

Då jag läste irländsk litteratur i höstas stötte jag på Aran-öarna som begrepp och läste lite noveller. Jag tycker att det intressanta är hur bilden av folket framställs. Såg en jämförelse av de myter som finns om folket där kontra statistiken. Resultatet var väl som all annan sanning.....: )

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, intressant! Själv har jag stött på irländsk litteratur bara så där på skoj efter min lilla resa dit. Sanningar är svårtolkade ;)