Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 februari 2012

Mary Wesley

Mary Wesleys Picknick med brie och beaujolais (Jumping the Queue 1983), loppisfynd för tio kronor, är en märklig bok om en äldre dam som vill ta livet av sej. Hon vill inte vara till last för någon, hon sopar bort alla spår efter sej, så inte ens hennes barn har något att läsa om hennes person. Själv tänker jag helt annorlunda än hon, vill lämna lite spår till mina kära och man är väl inte i vägen även om man blir gammal och långsam.Kajsa Ingemarssons Små citroner gula (2004) var årets bästsäljare på sin tid, en mysig bok, rör sej i Stockholms restaurangvärld, handlar om gamla föräldrar i en liten småstad, kärlek, arbete och livet.
Valarnas sång av Wally Lamb ville man läsa färdigt, flera generationer som lever hos mormor, för mamma är på sinnesjukhus, tuff annorlunda barndom, att bli vuxen snabbt, läsvärt, mycket elände, men roligt skrivet.

8 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

gick inte mary wesley som tv-serie någon gång? eller var det en annan titel av henne? Kamomillgläntan? jag minns med välbehag att det var lätt skabrös. tyckte jag då i alla fall

♥ Hannele sa...

Mrs C, det minns jag inte... Det skulle jag vilja se, jag tycker hon skriver trevligt.

Ingrid sa...

Jag tror också att Mary Wesleys böcker (bok?) har gått som TV-serie. Jag känner igen handlingen. Hennes böcker är trevliga och underhållande, tycker jag.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, synd att jag missat det...
Det är lite må-bra-känsla i hennes böcker.

Ingerun sa...

Vilken tyckte du mest om?

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ingerun, bra fråga, ganska olika böcker, men både Ingemarsson och Wesley vill man läsa mer av, men anglofil som jag är så....

mimmimarie sa...

The camomile lawn som boken hette i orginal gick som TV-serie för några år sedan.
Små citroner gula gillade jag inte särskilt. Tyckte den var ganska platt på något sätt.

♥ Hannele sa...

Mimmimarie, platt tycker jag inte att Små citroner är.. Skulle vilja se Weslyes filmatiserade romaner.