Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 mars 2012

Mina författare på T

Märta Tikkanen har jag läst under flera decennier, Män kan inte våldtas blev film 1978, Århundradets kärlekssaga är en klassiker, Emma och Uno Visst var det kärlek kom ut för något år sedan. Jag tyckte även om hennes makes Henriks böcker: Brändövägen 8, Bävervägen 11, Mariegatan 26, fast jag inte är så bekant med Helsingfors.
Vill läsa mer av Dylan Thomas (1914-1953) och lyssna på Under Milk Wood, han reste mycket och läste upp sina verk och dog av alkohol, ungefär som Henrik Tikkanen.
Kul med en svensk Nobelpristagare, börjat läsa Tomas Tranströmer.

6 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

Den här boken har du lånat av mig, tror jag. Och kanske inspelningen av Under Milk Wood också, för den hittar jag inte...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs C, vi kanske delar bokhylla :)

Ingrid sa...

Du har verkligen valt väldigt fina "T":n Hannele.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, jo, dessa ville jag lyfta fram.

Boktjuven sa...

Jag tror jag läste en bok om ett barn med ADHD av Märta Tikkanen, kan det stämma?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Boktjuven, det stämmer, hade nästan glömt, de hade fyra barn, en dotter men jag minns inte om man använde bokstäver, en av böckerna heter Sofia vuxen med sitt MBD (1998)