Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

22 mars 2012

Ulla Molin klippte inte sina hortensiablommor

Ulla Molin klippte inte hortensianlommor, i hennes bok finns bild på vinterbruna blommor...
Varför skriver Ulrika Grönlund i Under bar himmel : 16 vardagsrum i trädgården:
"Uteplatserna är många. Blommor i starka färger är desto färre. I princip finns här bara blå och vita blommor, och när hortensiorna blommar klippte Ulla Molin av de flesta, de var för vulgära tyckte hon. Hon var en omutlig estet."
Till höger kan man se hortensia och Ulla Molin skriver i sin bok Leva med trädgård: Hortensia: "Och som den växer. Men jag låter blommorna sitta kvar, klipper inte en enda. Inte ens till bedjande "torris"-älskare. Så blev blommorna bruna"
Ulla Molinis berömda vackra plommonlund.
Jag har haft förmånen att besöka hennes trädgård tre gånger.

8 kommentarer:

Ingerun sa...

Hon bara hittade på! Eller blandade ihop med någon annan person?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingerun, det hoppas jag får reda på...

Monika Häägg sa...

Vackra ord och vacker trädgård!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Monika Häägg, mycket vacker trädgård, men alla ord är inte riktigt sanningsenliga...

Metronyx sa...

Vi får anta att Grönlund ogillar antingen Molin eller Hortensior. Det låter befängt att någon skulle fabulera om något sånt här, men lika befängt är det ju att Molin skulle fota överblommade Hortensior och sen säga att det var hennes egna. Märklig historia, men sanningen är ju som bäst subjektiv : )

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, många anser att torkade hortensiablommor är vackra, både ute och inne. Man kan ju undra vilken källa Grönlund har använt? Själv har jag läst en del vad Ulla Molin har skrivit.

Bokmal73 sa...

Jättefin trädgård

♥ Hannele sa...

Bokmal, finaste jag sett...