Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 mars 2012

Veckans loppisfynd

En brun oansenlig bok på "fel" hylla: Drottning Viktoria En levnadsteckning av Lytton Strachey (1921) illustrerad och tillägnad Virginia Woolf. Strachey blev en av ledande medlemmar av Bloomsburygruppen.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Trevligt när man kan fynda!

Läst, sett & hört sa...

jättefint fynd, Hannele! men de andra två böckerna?

Moa sa...

Hej Hannele,
Din blogg har valts ut för att ingå i medieregistret CisionPoint och i vår topplista över svenska bokbloggar. Vill du veta mer om Cision så kan du gå in på vår hemsida på http://se.cision.com/sv/OmCision/. Tidigare topplistor finns här: http://se.cision.com/Aktuellt/Bloggtopp/.

Jag behöver mejla dig mer information, men jag hittar ingen e-postadress på din blogg? Hör gärna av dig till mig på moa.wirde@cision.com. Hör även av dig om du INTE vill finnas med i topplistan eller medieregistret.
Vänliga hälsningar,
Moa

mimmimarie sa...

Jag har den boken om drottning Victoria och den är ganska bra. Lytton Strachey var en av första som tog sig an jätteprojektet att skriva hennes biografi och det dröjde ca 20 efter hennes död.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Znogge, eller hur :)

Mrs C, jag köpte bara den om Drottning Viktoria.

Moa, då ska jag väl vara glad...

Mimmimarie, aha, det visste jag inte, intressant.

Metronyx sa...

Åh vilken vacker illustration på "uppfinningsboken". Påminner lite om Beardsley, men inte riktigt. Kan du se vem som gjort bilden?

♥ Hannele sa...

Metronyx, tyvärr för jag köpte inte den boken...