Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 april 2012

Litterär nittiotalsreklam

Mrs C gjorde mej uppmärksam och nyfiken på Bengt Lidforss (1868-1913), som skrev och hade åsikter om det mesta. I i urval av Alvar Alsterdal och Ove Sandell innehåller artiklar om vitt skilda ämnen. Lidforss skriver vasst, mycket jag inte känner till. Lidforss var professor i botanik, vill läsa mer om: Die wintergrüne Flora eller Ur växternas liv. Han var kompis med många samtida och skrev August Strindberg och den litterära nittiotals-reklamen. Diskussionen gick livligt till för 100 år sedan och inte alla som tyckte om att Strindbergs texter var bra.

2 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

visst verkar Lidforss spännande! och vilka kalas de hade i Lund, han och hans kumpaner bl. a. Strindberg och Gustav Hellström!

♥ Hannele sa...

Mrs C, kanske var det roligare förr :)
I alla fall för gubbar...