Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 april 2012

Min författare på N

Biblioteket slänger gamla böcker, jag plockade med mej Edith Nesbits Den underbara trädgården (The Wonderful Garden, 1911) och några till av henne. Egentligen är Nesbit ny bekantskap för mej. Nesbit föddes i London (1858-1924), och uppfostrades i en fransk klosterskola, var kompis med Christina Rossetti.
Den underbara trädgården handlar inte så mycket om trädgården, för barnen vistades mest ute i skogen eller inne i huset, läsandes boken "Blommornas språk" om blommornas betydelse och magi. Massa små äventyr, både dumma och förstående vuxna och en del oförklarliga saker.

5 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

kolla Blomsterspråket på min blogg, Hannele. nu måste jag låna Den underbara trädgården också

♥ Hannele på Hisingen sa...

Mrs C, det var inte meningen att fresta... :)

Läst, sett & hört sa...

för sent! finns det något jag inte kan motstå så är det fretelser!

Läst, sett & hört sa...

frestelser var det ja

♥ Hannele sa...

Mrs C, hihi, jag har svårt att motstå också...