Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 juni 2012

Fahrenheit 451

Fahrenheit 451 av Ray Bradbury (1920-2012) är en riktigt rysare än. Boken skrevs för nästan 60 år sedan och filmatiserades 1966 av François Truffaut, vi såg om den nyss. Man ryser och får mardrömmar av bokpålarna. Nu såg jag filmen med nya ögon och kollade titlarna noga, kände igen väldigt många av böckerna, snyggt filmat.
'Kunskap är makten överlägsen', stämmer än idag.

4 kommentarer:

Ingerun sa...

Ja,det är en bra film. Och bok.

♥ Hannele sa...

Ingerun, ja, tål att läsas om, och
mysigt med de gamla filmerna.

Metronyx sa...

Visst är det så att kunskap är makt. Även i "The Hand-maids Tale" som jag nyss läste förekom bokbål. Men nu grubblar jag på hur maktövertagande krafter skulle ha gjort. Förbjudit och bränt datorer?

♥ Hannele på Hisingen sa...

Metronyx, dagens makthavare i dag kan censurera datorer, stänga internet, till exempel i Kina får dom inte googla... Tydligen jättelätt. Och i antal länder håller dom kvinnor borta från kunskap, kvinnor får inte ens gå i skola och lära sig läsa..