Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

05 juli 2012

Jakten på den perfekta puben

Jakten på den perfekta puben av Kristina Svensson innehåller 67 lättsamma och ibland lite krystade cykeläventyr i Wales. Intressant att få veta, hur det kan vara att bo och arbeta i Wales, men Kristina Svensson jämför förhållanden hela tiden till Sveriges fördel. Det traditionellt gamla är sunkigt och ikea-möblerat är hemtrevligt. Kaféerna får inte fulla poäng av henne förrän de liknar de svenska, trist negativ vinkling på saker och ting. Skulle jag få en chans att fira midsommar i Wales, skulle jag inte handla sill på Ikea. Alla ölsorter är inte inhemska och Svensson föredrar ciabatta framför trekantsmackorna. Trevlig lista på kriterier på bra pub i slutet av boken, och som författaren skriver så kanske är det själva jakten på den perfekta pubupplevelsen som är det roligaste?

6 kommentarer:

Ingrid sa...

Nej, inte vill man ha vare sig köttbullar eller svensk sill när man är utomlands!

Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, precis vad jag också tycker :)

Josefin sa...

Gillar bilden :)

Hanneles bokparadis sa...

Josefin, lite cykligt...

Ylva sa...

Det var en tråkig vinkling! Det låter som en trevlig bok annars och min mamma heter Kristina Svensson, så jag kanske ska köpa den åt henne.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, trevligt ämne, skulle passa fint som present.