Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

27 augusti 2012

Alfons Åberg i Göteborg

Hela sommaren har man jobbat för att göra färdigt Alfons Kulturhus till november.

9 kommentarer:

Metronyx sa...

Åh vad roligt, jag har själv läst Alfons som barn. Sen läste jag för mina småsyskon och senare för mina egna barn. Tänk att ha en så lugn och snäll pappa som Alfons, roligt med en bra pappa gestalt i barnlitteraturen. (Jo det finns fler men Alfons pappa sticker ut lite, men jag minns att jag alltid undrade varför inte Alfons mamma bodde med dem.)

mormor Hannele på Hisingen ♥ sa...

Metronyx, jag vet inte heller varför mamman inte bor där... Det ska bli kul att besöka Alfons eget kulturhus när de snart öppnar.

Åsa sa...

Vi längtar också tills det öppnar!

♥ Hannele sa...

Åsa, kul med ett eget hus för barn.

Mia sa...

Nej vad roligt! Vad kommer barn kunna göra där?

Förresten jag slängde in dig i min länklista, bra bloggar måste tipsas om! :)

Kram

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mia, jag vet inte riktigt... ska dit med barnbarnet senare: se på och spela teater, klättra, kliva, åla, måla, pyssla, pröva, balansera, fnissa, fika... Kul att du hittade hit!

...med näsan i en bok... sa...

Kul!

Nilmas Bokhylla sa...

Härligt, det hade jag velat besöka :)

♥ Hannele sa...

Anne, idéen är verkligen trevlig.

Nilma, kom du också!