Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

23 augusti 2012

Ikonen Greta Garbo

Idrottsmän säger inte så mycket, stumfilmsskådespelare säger ännu mindre, ändå finns det travar om böcker om deras liv och verk. Det har kommit ut en ny biografi, eller kanske mer som en roman: Vinterträdet av Ellen Mattson om ikonen Greta Garbo. Den har jag inte läst, bläddrar istället i en gammal Garbo : Berättelsen om hennes liv av Gronowicz Antoni. Många foton och ett bra register, fast stjärnan själv förnekade boken, mycket fiktion. Inte lätt att vara en tyst ikon. Snart pryder hon 100-lappen.

6 kommentarer:

znogge sa...

Det är nog inte alltid så lätt att vara hemlighetsfull eller mytomspunnen men jag tycker att Garbo gör sig bra på en sedel. Kul med lite nytt!

♥ Hannele sa...

Znogge, kul att ha kvinnor på sedlar.

Läst, sett & hört sa...

jag tror att jag ska sikta på att bli mytomspunnen och hemlighetsfull när jag blir stor. det kunde vara kul. som omväxling då, alltså...

♥ Hannele sa...

Mrs C, samma planer här (hör familjen skratta i bakgrunden ;) Osäkert om det fungerar i dagens samhälle...

Läst, sett & hört sa...

det skadar ju inte att försöka, Hannele! man ska inte ge slaget förlorat redan från början

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mrs C, det kommer att bli tufft :)