Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

17 augusti 2012

James Bond 50 år

Tänk att Ian Flemings James Bond fyller 50 år, böckerna är ännu äldre. Hundratals föremål från filmerna ställs ut i London, jag åker nog inte dit, men njuter av en och annan dvd och läser min 1-kronas bok från biblioteket. Boken berättar kul detaljer om filmerna, som kan vara roligt att läsa innan man ser filmerna. Även de äldsta är roliga att se, lite torr brittisk humor, stiliga kläder, roliga tekniska detaljer som inte ens fanns då, bra musik.

6 kommentarer:

Läst, sett & hört sa...

ja, hur gick det till egentligen? men det ska vara med Sean Connery

♥ Hannele sa...

Mrs C, Sean Connery var ju med i de första filmerna, men om alla snyggingar får vara med i utställningen, det vet jag inte...

Znogge sa...

Jag föredrar Roger Moore!

♥ Hannele sa...

Znogge, visst är Roger också bra, jag gillar nog dem alla, även Daniel Craig...

Carita Liljendahl sa...

Kul att hitta det här! Jag är en stor Bondfan, som faktiskt inte läst böckerna... men som äger alla filmer på dvd och har sett dem flera gånger. Bäst är Daniel Craig i rollen som Bond, men alla tycker ju inte lika :-)

♥ Hannele sa...

Carita Liljendahl, vi såg också en dvd igår :)