Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 september 2012

Lacrimosa

Lacrimosa av Eva-Marie Liffner är en utmaning för litterära konnässörer, alltid kul med intellektuella aha-upplevelser. Jag börjar tänka på Min salig bror Jean Hendrich av Carina Burman, kanske språket, Kellgren föddes 1751 och Almqvist 1793, en generations skillnad. Mozarts inleder med Lacrimosa vilket betyder tårfylld. Jag minns inte om jag förstod (?) hela Drottningens juvelsmycke av Almqvist, men den androgyna Tintomara är ju intressant, men vad Orfeus gjorde har jag dålig koll på.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Låter en smula komplicerat...

♥ Hannele sa...

Znogge, boken kräver en hel del...

Läst, sett & hört sa...

vi läste Drottningens juvelsmycke först och Lacrimosa sedan i läsecirkeln. det var väldigt givande och jag var mycket förtjust i Lacrimosa som jag tyckte var elegant!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mrs C, jag borde ha diskuterat boken med någon...

Läst, sett & hört sa...

alldeles sant, Hannele! man får så många infallsvinklar

♥ Hannele sa...

Mrs C, just nu har jag inte haft tid med läsecirkel, men det kan vara trevligt. Fast min senaste läsecirkel dominerades av ett par karlar som hade monologer om kriget...