Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

01 oktober 2012

Oktoberlandet

Oktoberlandet av Ray Bradbury är lämplig läsning när kvällarna nu blir mörkare. En novellsamling som innehåller lite av både Poe, H.G Wells och Jules Verne. Det räcker med en novell per kväll med ruttna löv, kyrkogårdar och svartklätt.

9 kommentarer:

My Myself and I sa...

Köpte en en drös böcker på mässan, så jag kommer att ha mer än fullt upp alla mörka kvällar. Å så har jag en egen att skriva klart också :)

Mrs Calloway sa...

bra tips, Hannele! det var länge sedan jag läste något av Bradbury!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Desirée, det låter toppen :)

Mrs Calloway, visst är han bra.

...med näsan i en bok... sa...

Tack för tipset!

♥ Hannele sa...

Anna, Bradbury har skrivit fkera bra böcker.

Anonym sa...

Läste mycket Bradbury förr, tyckte om den speciella stämningen i hans böcker! En blandning av spänning, fantasi, skräck och vemod......
Minns speciellt en om ett par pojkar som hamnade på ett märkligt tivoli, den skulle jag gärna vilja läsa igen - men jag har glömt vad den hette! :)

Marie J

♥ Hannele sa...

Marie J, visst är han kuslig, jag har inte läst så många av Bradbury, kan det vara
Oktoberfolket (Something Wicked This Way Comes), finns även som film.

Anonym sa...

Stämmer nog, känner igen både den svenska och den engelska titeln!

Marie J

♥ Hannele sa...

Marie J, finns kanske på biblioteket..