Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

30 december 2012

Reafynd på loppis

Springer inte mycket på rea, men ramlade på rea på loppis, hittade Den muntra musan (The Merry Muse) av Eric Linklater (1899-1974), skotsk produktiv författare. Köpte även Orm i paradiset (Pomp and Circumstance) av Sir Noël Coward (1899-1973), dramatiker som började sin karriär med att spela Peter Pan i 14-års åldern. Det är något speciellt med gamla slitna böcker med vackra omslag, och lite brittisk humor.

6 kommentarer:

Znogge sa...

Ja, vackra omslag är tilltalande på många vis. Fortfarande så bara älskar jag den första utgåvan av Kulla-Gulla som jag fått från min mamma. Men även hennes gamla "Sprakfåleböcker" har något visst.

Sonen använder gamla LP-skivor som dekoration på en list och det skulle man kunna göra med böcker också.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, vilken skatt du fått av din mamma!
Klart att man kan dekorera med fina böcker.

Josefin sa...

Eric Linklater - kan det vara den som skrivit "Det blåser på månen"? Den första bok som jag kommer ihåg att jag tyckte var konstig att läsa, kanske var jag för liten för den. Minns att de rullade kläderna när de skulle packa, för att det inte skulle bli skrynkligt.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Josefin, det stämmer! Han har varit väldigt produktiv, men är nog mest känd för Det blåser på månen, en barnbok för vuxna...

Västmanländskan sa...

Härliga reafynd!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Västmanländskan, eller hur :)