Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

28 januari 2013

Literary London

Literary London A Street by Street Exploration of the Capital's Literary Heritage av Ed Glinert är en sån där trevlig bok för en boknörd. Utan att planera åt vi publunch på Sherlock Holmes, såg Bloomsbury Hotel, bodde nära Charles Dickens Museum, promenerade på Charing Cross Road och mycket mer.

10 kommentarer:

Metronyx sa...

Sherlock Holmes, det här blir snart för mycket för mig : ) minns när jag och maken på bröllopsresan precis kom till museumet när de stängde. Jag är grymt avundsjuk på väninnan som är i London och skrev i går om intag av afternoon tea. (Jag köpte iaf en Holmes mugg i souvenirbutiken som maken diskade sönder, jag blev lite ogillande faktiskt. PS. Han gjorde exakt samma sak med min hogwartsmugg i december : D )

Eva U sa...

Så mysigt,längtar till London när jag läser. Denna boken måste jag skaffa! Är det samma Sherlock Holmes pub som vi besökt tro? Vi åt lunch en gång på en SH pub som hade en inglasad utställning en trappa upp (påminde litet om muséet men in mindre skala) men jag har för mig att vi tagit en öl på en annan Sherlock Holmes pub också.

♥ Hannele sa...

Metronyx, vi försökte ta redan på lite innan hemma, vad som vad öppet och vad vi ville se, eftersom vi var i London så kort tid. Maken vill slippa att diska :)

Eva U, Sherlock Holmes puben hade god traditionell mat, kanske visar jag bild nån gång, det fanns lite utställning också. Det var för flera år sedan jag var i London, nu är det ännu roligare att läsa alla mina böcker :)

Mrs Calloway sa...

det är alltid roligt med "literary" när man åker någonstans

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Mrs Calloway, verkligen! Det är roligt att se annat än bara trädgårdar ;)

Fru E sa...

Vilken underbar guidebok! :) Sååå kul att resa i böckernas fotspår!

Nobelgrottan sa...

På tal om England och med tanke på att du är en anglofil så ville jag bara göra dig uppmärksam på en artikel i The New Yorker & Pride and Prejudice som fyller 200 år!

http://www.newyorker.com/online/blogs/books/2013/01/happy-two-hundredth-birthday-pride-and-prejudice.html

♥ Hanneles bokparadis sa...

Fru E, nästan det roligaste :)

Nobelgrottan, tack så mycket!

Västmanländskan sa...

En måste-bok vid nästa Londonresa.

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Västmanländskan, många trevliga tips, man kan läsa ändå, utan att resa...