Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 januari 2013

Ingen av mina nomineringar

Inget av mina förslag till Bokbloggarnas litteraturpris 2012 kom med. 55 stycken olika bokbloggar har nominerat 153 titlar! De åtta med mest röster blev: Fredrik Backman En man som heter Ove, Jonas Gardell Torka aldrig tårar utan handskar, Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren Eld, Christin Ljungqvist, Kaninhjärta, Melina Marchetta Jellicoe Road, Jonathan Tropper Boken om Joe, Carl-Johan Vallgren Havsmannen, Elisabeth Östnäs Feberflickan.
Mina nomineringar var Även en ihålig nöt vill bli knäckt av Barbro Lindgren, Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson och Hans svenska fru av Kjerstin Danielsson.

8 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

Barbro Lindgren ligger i min väldiga lästrave, som bra växer och växer

♥ Hannele sa...

Mrs Callowaym tänk vilken skatt den traven är!

Znogge sa...

Dina förslag var inte dåliga alls!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Znogge, eller hur!

mimmimarie sa...

Bra förslag. Inte heller mitt kom med.

♥ Hannele sa...

Mimmimarie, jag förstod inte ens när och hur man skulle rösta...

Monica sa...

Jag gillar dina förslag,Havsmannen är en klar favorit hos mig, de andra ligger här och väntar.Ha en go vecka kram!!

♥ Hannele sa...

Monica, tänk så mycket bra böcker det finns! Ha en fin läsvecka! Kram