Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 februari 2013

När börjar det riktiga livet?

När börjar det riktiga livet? av Fredrik Lindström innehåller antal noveller, livet betraktat med viss distans, lite utifrån; vi och dom. Modernt medelklassliv, strävan uppåt. Man kan känna igen sig, vi känner alla någon av dessa människor, som inte riktigt är nöjda med det de har, utan vill ha lite mer. Fast egentligen fattas det inte så mycket, det gäller bara att inse och se det. Livet kan få en vändning även om man fyllt åttio.

2 kommentarer:

Metronyx sa...

Jag har alltid uppskattat Lindströms talang för språket, men jag tycker att hans fråga är intressant. När börjar livet? Vad är det alla väntar på? Att bli vuxen kan inte vara svaret. Det börjar direkt från det allra första andetaget tyvärr, ha ha. Inte när man vunnit på tipset, fått det där jobbet, fött sina barn eller mött kärleken.Som vidare inledning till ditt nästa inlägg; "life is what happens to you while your busy making other plans". TOM det riktiga livet.

♥ tant Hannele sa...

Metronyx, jag gillar Lindströms humor. Själv försöker jag leva här och nu, men jag har vänner som hela tiden längtar bort...