Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

09 mars 2013

Nästan bokrea-fusk?

Varför ska man köpa Processen av Franz Kafka med Karl Vennbergs gamla översättning från 1945, när Hans Blomqvist har gjort en nyöversättning som bygger på Kafkas gamla originalmanus. Blomqvist har lagt till några nya kapitel, som Kafkas vän Brod redigerade bort 1925.

2 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

där är ju en viss prisskillnad, Hannele. den gamla, ofullständiga översättningen är på rea för att den är gammal och ofullständig. tror jag

Hannele sa...

Mrs Calloway, att på detta sätt trycka upp gamla upplagor till rea är inte riktigt schysst... Fast ibland kan det vara roligt när äldre böcker lyfts fram igen.