Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

18 mars 2013

Själlös

Själlös av Gail Carriger berättar om den frispråkiga ungmön Alexia som lever i det viktorianska London. Hon umgås inte bara med sin familj utan råkar ut för både vampyrer och varulvar. När jag kom över de första sidorna, blev jag mer nyfiken på denna udda varelse. Jag ville testa något nytt, byta genre och det viktorianska är ju trevligt. Flera intressanta bibliotek, mycket tedrickande i slott med gurksmörgåsar och Battenbergkakor.

11 kommentarer:

Anna Amnell sa...

Löysin kirjailijan kotisivut.
http://www.gailcarriger.com/alexias_london.php

Anna Amnell sa...

Löysin kirjailijan kotisivut.
http://www.gailcarriger.com/alexias_london.php

♥ Hannelen kirjaparatiisi sa...

Anna Amnell, kiitti vihjeestä.

Carro sa...

Har också länge tänkt läsa den! Har den hemma från biblioteket nu, fast på engelska, såå hoppas jag hinner med den innan lånetiden går ut :)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Carro, kul, du kan väl förlänga lånetiden...

Metronyx sa...

Åh vad kul att du också hoppat på Tarrabotti-tåget : )Själv sitter jag och väntar på att mitt fjärrlån på bok tre ska komma...så är det när man bor på landsbygden. Då finns inte alla böcker inne på biblioteket, men fjärrlån - hur bra service är det det! (När böckerna behagar dyka upp.)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Metronyx, du som gjorde mej nyfiken :)
Bibliotek är fantastiska!

mimmimarie sa...

Jag hänger gärna med på te och gurksnittar.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mimmimarie, finns inget godare...

Emmas Bokhylla sa...

Åh, den har jag okcså läst! Är mycket förtjust i den!

Hannele på Hisingen ♥ sa...

Emma, ny bekantskap för mej :)