Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 april 2013

Malory Towers före Harry Potter

The Malory Towers series av Enid Blyton är sex böcker men jag tro inte alla är översatta till svenska, bara de två första: Första terminen vid Malory Towers och Andra året vid Malory Towers. Lite i stil med Harry Potter av J. K. Rowling, berättar om Potter som studerar under flera terminer på Hogwarts.
Säkert roligare att läsa om engelsk internatskola än att vara där. Tolvåriga Doris på Malory Towers (1946) har det relativt lugnt, utom att hon har några tråkiga och några egoistiska klass-kamrater. Enid Blyton var skicklig och man vill läsa vidare och se hur det går för flickorna. Och för lärarna, som oftast både snälla och rättvisa. En obekant värld, som ändå liknar min gamla skola.

4 kommentarer:

Znogge sa...

Det var nya böcker för mig. Har läst "Femböckerna" men inte dessa...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, dessa är inte vanliga... men finns i nytryck på engelska.

Anonym sa...

Det är något fascinerande och spännande med böcker om livet på internatskolorna - minns att jag läste böcker om en pojke som hette Jennings, men kommer inte ihåg vem författaren var!

Marie J

♥ Hanneles bokparadis sa...

Marie J, visst är det det, kanske mer för tjejer som inte gjort lumpen? Jag blir sugen på att läsa mer... Kan det vara Anthony Buckeridges Jennings-böcker? Tack för tipset!