Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

11 maj 2013

Ursula K. Le Guin

Tidigare hade jag inte ens hört namnet Ursula K. Le Guin förrän jag såg The Jane Austen Book Club, där Ursula K. Le Guin nämns flera gånger. Samma dygn ser jag att Metronyx har läst hennes böcker. Hon finns översatt till svenska, men inte lätt att hitta. Jaha, måste fråga maken om han har något i bokhyllan? Självklart känner maken till henne, han har The Left Hand of Darknes (1969 Mörkrets vänstra hand) och The Dispossessed (1974 Shevek – en berättelse om två världar). Le Guin har varit väldigt produktiv, vad ska man börja med?

6 kommentarer:

znogge sa...

I min hylla står "Shevek"!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag får nog ta och läsa den.

Monika Häägg sa...

Aldrig hört talas om henne, bra att maken har koll på författarna:)

Metronyx sa...

Jag läste de sex böckerna om övärlden som ung. Det går att söka på dem på wikipedia så får du en liten uppfattning om det vore något för dig. Även om man ibland kan tycka att wiki är opålitligt så finns bra externa länkar man kan navigera vidare på, sen kollade jag upp just nu så den svenska sidan om övärlden var helt ok. Fast sex böcker är ju mkt. Ta och läs makens absoluta favorit är mitt tips, då har du läst Le Guin och samtidigt fått en bok som ni bägge kan diskutera : )

Mrs Calloway sa...

Le Guin har alltid funnits där på något sätt och många har läst och tyckt om. men fantasy är inte min favoritgenre. fast man ska aldrig säga aldrig...läs, Hannele, så jag får veta vad du tycker. sen tänker jag på saken!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Monika Häägg, eller hur :)

Metronyx, jo, jag hittar inte så mycket om Ursula K. Le Guin i mina litteraturböcker, jag ska nog läsa något av henne på svenska.

Mrs Calloway, jag har gillat en del science fiction-filmer, självklart sett Harry Potter och en del annat. Men har inte läst så mycket.