Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

04 juni 2013

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten

Fiskar ändrar riktning i kallt vatten av Pierre Szalowski berättar vad som händer i Quebec när alla blir utan el och värme vid underkyld regn. Det kan hända att man till och med pratar med sina grannar, som är nästan lika ensamma som man själv.
Hur mycket kan ett barn ha att möjlighet att påverka sitt liv? Antingen är föräldrarna skilda eller pappan är alkoholiserad. Är man rysk och vill få sin avhandling klar, kan det vara lämpligt att forska i något ingen annan gjort; ha en egen tes om fiskarnas banor. Och är man strippa, kan det vara bra att sluta, som Pretty Woman. Efter ett antal år som judiska bögar är det hög tid att komma ut. "Det är fint att vilja att andra ska acceptera en, men först måste man acceptera sig själv." Alltihopa kunde ha blivit en fin film, om rektorn inte hade beslagtagit filmkameran. Hemmagjord trettondagskaka ska alla ha.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har en beställning på den här boken och väntar med spänning på att biblioteket ska få in den.

♥ Hannele sa...

Ingrid, boken tar sej i slutet.

znogge sa...

Att acceptera sig själv först är viktigt. För övrigt är boken ny för mig...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, boken är värd att läsas.