Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 juni 2013

Stormen rev sönder sonens tält

Omslaget på boken stämmer med det nya fotot på sonen, samma bakgrund:
Bergsklättrande sonen sms:ar från Lofoten att stormen har rivit sönder båda tälten och att de nu sover i en grotta, hela veckan. En räv åt upp deras müsli, osten och smöret. Men vädret är kanon, midnattssol och fantastisk klättring.
Göteborgstips finns här.

7 kommentarer:

Elegia sa...

Vuorikiipeily vaikuttaa kiehtovalta harrastukselta, mutta minusta ei siihen olisi. Olen tämän havainnut hengaillessani vuoripoluilla ja siinä on jo kylliksi jännää minulle :D

♥ Hanneles bokparadis sa...

Elegia, niinpä, tämä vaatii paljon harjoittelua ja hyvät varusteet, minä en tuohon toki lähtisi.

Boel sa...

Vad klättrar de?

Boel sa...

Ett boktips till sonen...

http://bocker-emellan.blogspot.se/2013/04/freedom-climbers-av-bernadette-macdonald.html

♥ Hannele sa...

Boel, tack för tipset, inte aktuellt med så stora projekt, flera års förberedelser. Just nu klättrar sonen i berg i Lofoten, lite olika stilar med rep. På vintern har sonen testat isklättring, isfallsklättring.

Boel sa...

Har själv klättrat en del på Lofoten så jag kunde inte låta bli att fråga :-)

Himalayaklättring är något helt annat. Men Freedom Climbers är en otroligt bra bok om en imponerande era inom klättringen som är svår att förstå om den inte sätts in i sitt politiska och historiska sammanhang. Freedom Climbers vandrar runt och läses av klättervännerna i sommar.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Boel, roligt! Sonen klättrar mycket runt Göteborg och dokumenterar och döper nya leder: http://promenadguide.blogspot.se/2012/06/klattring-i-goteborg.html