Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

02 september 2014

Rumänsk plommonpaj

Passar till rumänska böcker.


Lichiu cu Prune, plommonpaj från Rumänien.
Rumänsk dirigent och klarinettist David från Transylvanien bakar. Vanlig vetedeg, plommon och kesella/crème fraîche. Den finska träkaveln fick jag av min mormor.

6 kommentarer:

mimmimarie sa...

Låter gott. Jag har gott om plommon i trädgården.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mimmimarie, gott och enkelt.

Ugglanoboken sa...

Ser smarrigt ut!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ugglan, enkelt att göra också.

Metronyx sa...

Vad kul det måste kännas att bo i samma stad som bokmässan måste jag få påpeka. Just nu är det ju lite "prat" om den på många bokbloggar ser jag. Och där byter jag osmidigt ämne till Transsylvanien!Det är väl barnsligt men jag blir alltid så glad när någon faktiskt skriver om något Transsylvanskt även om det är plommonpajer. (Med tanke på finska kavlar och bak började jag tänka på min gamla kompis som är finska och ALDRIG hade ätit saffransbullar förren hon kom till Dalarna, Sverige för tio år sen. Men hennes joulotorttu går verkligen inte av för hackor : D)

♥ Hannele sa...

Metronyx, göteborgare gillar inte heller saffransbullar, russin är bättre :) Mu vet jag inte var jag ska löpa mina JouluTähdet när Finska Affären har stängt...