Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 februari 2014

Shirley Temple, minns du?

Shirley Temple har avlidit 85 år gammal. Min första kärlek eller När jag älskade Shirley Temple av Kerstin Thorvall är en liten berättelse om Shirley Temples besök på galapremiär på filmen Lilla Översten i Sollefteå. Mötet blev inte helt lyckad för den lilla Kerstin Thorvall. Lilla prinsessan (1909) av Frances Hodgson Burnetts fick man se på TV för ett par år sedan, med Shirley Temple i huvudrollen.

8 kommentarer:

znogge sa...

"Lilla prinsessan" minns jag men inte mycket mer än så. Fast självklart är namnet mycket bekant.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, Shirley Temples filmer såg jag mycket på tv, när jag var barn.

Anna sa...

Jag är ju för ung för att verkligen minnas Shirley Temple, men inte glömmer man henne när man sett henne :)

Du finns på Hisingen förstår jag, får man fråga var? :)

Och vilket vackert namn du har!

Hanneles bokparadis sa...

Anna, vi bor fyra generationer på Hisingen, både min mor och mina barnbarn, på en ö nära havet. Sirleys filmer visades på tv, ibland fortfarande.

Anna sa...

Nu försvann min kommentar, förlåt om den dyker upp dubbelt!

Jag är tredje generationens Hisingbo, farmor och farfar var uppvuxna i en pytteliten by i Halland, morfar i Majorna och mormor i Hunnebostrand.

Morfar låg i beredskap i Hunnebo under andra världskriget, träffade mormor och de vänslades väl lite under den perioden.

Men - han blev tillbakaskickad till Göteborg och efter ett tag flyttade mormor till Göteborg (med en njurformad bordsskiva, gillade hon att berätta). En sommardag 1948 (tror jag att det var) skulle mormor åka ut och bada på Saltholmen med sin moatjé, men han var chalmerist och ställde in så mormor åkte ensam.

Morfar var också där och såg henne tvärsöver viken - kände igen hennes dykstil och sprang dit. Därmed finns jag ;)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, vilken härlig historia inför Alla Hjärtans dag! Vi bor på Lilleby, Björlanda, Tuve, Biskopsgården, bara cykelväg från havet. Det finns mycket bra på Hisingen.

Inga M sa...

Det låter som en läsvärd bok. Kerstin T är ju ofta det.

Hannele sa...

Inga M, Kerstin Thorvall skrev många fina barnböcker också.