Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

07 april 2014

mest läst efter bibeln

De gamla Ikea-katalogerna är hårdvaluta, inlåsta på design-museet.Jag suckar över att många unga nu gör likadana (?) ikea-hem och slänger alla ärvda möbler. Min egen TAJT-soffa av jeanstyg i mitt första hem 1973. Jag fick köpa insats-lägenhet, men inte telefon eftersom jag inte var myndig ännu. Min mor vilar i kort-kort. Inte en ärvd möbel så långt ögat kan nå. Heltäckningsmatta direkt på betongen!

2 kommentarer:

Znogge sa...

Vi har valt att spara en del saker. Matbord och tillhörande skänk kommer från Husses farmor. Det går alldeles utmärkt att blanda gammalt och nytt :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, jag hade levt med gamla möbler, ville inte ha det i mitt eget första hem :) Men att blanda är ju allra snyggast och trendigast!