Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

25 maj 2014

Book Lovers' London

Book Lovers' London av Lesley Reader är en bra guidebok för oss boknördar och anglofiler. Även om det är lätt att hitta bokaffärer och antikvariat i London, kan det vara trevligt med lite extra tips, bli överraskad och hitta något nytt.
De flesta ställen har webbadress, det finns tips om att hitta information om bok-träffar, tio sidor bara om olika bok-festivaler. Auktioner, bibliotek, Antiquarian, Second-Hand, Charity Shops, Markets, Specialist Libraries... Womens's Library, The British Library, Tin Tin Shop, Alpine Club Library, Film, Music Bookshop, Art Book Fair, Medical, Horniman Library, Fan Museum. Bäst kanske att planera i förväg och göra sina egna markeringar, kolla kartan i förväg. Det finns en fin lista (Area Index) över bokaffärer och bibliotek precis i det området där man befinner sig. Bokens foton får en att drömma om en hel vecka i London med bara bokjakt.

7 kommentarer:

znogge sa...

Kan säkert vara bra. Ibland behöver man hjälp med att hitta små guldkorn...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en inspirerande bok att även ha hemma...

Ingrid sa...

Den boken känns som ett måste!

Hannele sa...

Ingrid, det tycker jag med :)

Mrs Calloway sa...

men så underbart!jag skulle fastna överallt och inte se ett skvatt av själva London!

Freja sa...

Så läckert! Perfekt för planering av besök!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, hihi, samma här :)

Freja, helt underbart!