Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 oktober 2014

Tsundoku - leaving a book unread after buying it

Kanske lösning för oss som köper fler böcker än vi hinner läsa:
"one perennial problem, storing them and finding the time to read them"; läs HÄR.

8 kommentarer:

znogge sa...

Men ändå ett kärt bekymmer :-)

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, eller hur ♥

Metronyx sa...

Kul att det finns ord nånstans för alla företeelser mellan himmel och jord. Men som nämns ovan...ett ganska skönt problem jämfört med många andra. Det är lite drygt tvärsom, när man läst allt man äger och har och i värsta fall inte hittar något man fastnar för fast man är lässugen.

Hannele sa...

Metronyx, vilken katastrof det skulle vara att inte ha olästa böcker hemma!

Freja sa...

Tsundoku, det är vad jag sysslat med de senaste 15 åren... Men nu betar jag av, snart är det bara de senaste två årens högar kvar. problemet är ju bara att jag fyller på med nya hela tiden...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, du är nog inte ensam om det ♥

Anonym sa...

Det är ju ett problem att man aldrig någonsin kommer att hinna läsa allt det man vill - men samtidigt en stor tröst att veta att det alltid kommer att finnas läsning kvar! :)

MarieJ

Hannele sa...

Marie J, ungefär så tänker jag också :)