Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

08 augusti 2014

veckans skörd; fem Nobelpristagare

Biblioteken städar, jag tog med mig hem fem Nobelpristagare gratis: Förbländningen av Elias Canetti (1981), Sylvestre Bonnards brott av Anatole France (1921), När jag köpte ett spinnspö åt farfar av Gao Xingjian (2000), Sjöfararens riter av William Golding (1983) och Springarspel av William Faulkner (1949).

10 kommentarer:

Eva Hudin sa...

Kan inte erinra mig att jag läst någon av dessa, inte ens Förbländningen, vilket förvånar mig då jag gärna läste Canetti under en period.

Ha många goda läsupplevelser!

Förresten, visst är det något grammatiskt med Gao Xingjian? Han använder den något annorlunda, eller hur jag nu ska förklara. Jag måste googla!
/Eva

♥ Hanneles bokparadis sa...

Eva Hudin, jag har ännu inte hunnit kolla Gao Xingjian... Bara att man fått Nobelpriset, behöver inte per automatik betyda att man är "bra". Speciellt de äldre kan vara bra tråkiga, men jag tycker det ska bli intressant att skapa en egen uppfattning. Inte en kvinna bland dessa...

Mrs Calloway sa...

vilken fångst! gratis dessutom och förmodligen i gott skick

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, böckerna är nästan olästa...

znogge sa...

Det var verkligen inte illa det! Mycket billigare än så kan det knappast bli ;-)

Hannele sa...

Znogge, inga böter heller för försenade böcker :)

Ruben sa...

Har precis läst ut Tove Jansson – mycket mer än Mumin av Christina Björk. Då passar det bra att se TV-programmet om Tove J ikväll kl 20.

/Ruben

♥ Hanneles bokparadis sa...

Ruben, tack för tipset ♥

Freja sa...

Kanske ska ta en tur och se om bibblan här säljer ut böcker med!

Hannele sa...

Freja, ofta rensar bibliotek på somrarna.